Chasing Dreams: 5 Tips voor het realiseren van jouw dromen

2023 was een jaar waar ik mijn kinderdroom, het uitgeven van een boek, gerealiseerd heb. Omdat ik weet hoe uitdagend het kan zijn om er te blijven voor gaan, ook als het moeilijk gaat, deel ik graag 5 tips voor het realiseren van jouw dromen zodat je hier zelf mee aan de slag kan. Ik deel bij elke tip graag mijn eigen ervaringen zodat ook jij er volledig voor kan gaan. Weet, dat je er niet alleen in staat.

You got this girl! Klaar om je eigen dromen waar te maken! Ready, set, go!

#1 Creër een visie

Laten we beginnen bij het begin.  Als je een droom hebt en je wil deze in deze wereld zetten, dan is het belangrijk om te weten wat die droom exact is en wat je ermee wil bereiken.

  • Wat is die droom van jou? Hoe ziet die eruit? Wil je meer geld verdienen, een reis rond de wereld maken of wil je juist anderen helpen door je kennis te delen.
  • Wat is je doel, je eindbestemming als je die droom waar hebt gemaakt? Je hebt meer tijd voor je kinderen; je hebt nieuwe ervaringen opgedaan die jou verrijken; je helpt er anderen mee.

Een duidelijk gedetailleerde opgeschreven droom, zal je brein helpen om duidelijke stappen te zetten. Zie het als een wegenkaart op weg naar jouw eindbestemming.

 

“If you talk about it, it’s a dream,

if you envision it, it’s possible,

but if you schedule it, it’s real.”

 

Wat was jouw visie dan Julie toen je jouw boek wou uitgeven?

Ik heb altijd al graag geschreven. Daarnaast vertel ik graag verhalen. Want, verhalen maken het nu éénmaal gemakkelijker, we kunnen ons verbinden met een verhaal, het werkt entertainend, ontspannend. “Love you latte, Sophie” is in de 1e instantie geschreven voor mijn eigen verwerkingsproces, een manier om de uitdagingen van het leven van me af te schrijven (depressie, burn-out, kiezen voor mezelf, mijn eigen pad bewandelen).

Daarnaast is het een manier om aan te tonen dat angsten te overwinnen zijn, dat je die keuze hebt om te kiezen voor jezelf en voor het leven dat jij wil. Ik heb de kracht in mezelf gevonden om mijn dromen waar te maken en dat kan jij ook!

 

#2 Durf te falen

Het najagen van dromen gaat vaak gepaard met obstakels en tegenslagen. Het verloopt niet altijd zoals je het verwacht. Je zal je vaak uit je comfort zone begeven, en dat is oké, dan weet je tenminste dat je op de goede weg bent 😉.

“Safety is the enemy of success.”

Belangrijk, is dat je blijft door gaan. Leer uit je falen, uit je mislukkingen, want daarin zit de meeste groei. Wees er trots op! Pas je aan, verander en blijf vastberaden je pad volgen.

“Fail spectacularly , then go out and fail some more.”

 

Wat was één van jouw mislukkingen of tegenslagen?

In 2019 legde ik mijn verhaal voor aan een kennis die heel wat kende over de literaire wereld. Enthousiast dacht ik, yes, nu gaat het gebeuren. Uh, nope toch niet. Mijn verhaal was goed, maar mijn Engels was niet dat van het niveau van een native speaker. Ik kreeg als advies om:

1/ een editeur te zoeken die mijn hele manuscript in het Engels wou bewerken

of

2/ om het hele manuscript terug te vertalen naar het Nederlands om dan een vertaler te vinden die de hele vertaalslag naar het Engels terug wou maken.

Veel werk dus! Angst, het idee “niet goed genoeg te zijn” liet me een stap terug zetten. Pas in 2023 durfde ik de volgende stap te zetten, maar net die stap had ik nodig om het verhaal nog sterker te maken. Dus, die tegenslag hielp me net andere bronnen aan te spreken, mijn Engels te verbeteren en hulp te vragen.

 

#3 Slay that dragon

Dat vervelende stemmetje in je hoofd dat zegt “Ik kan dat niet”, die dien je aan te pakken. Want, dat is degene die je het meeste tegen houdt om actie te ondernemen, dat is diegene die de angst binnenin jou aanwakkert.

Wanneer je merkt dat je niet vooruit gaat, je geen stappen zet, je aan het uitstellen bent, … Ga dan eens ten rade bij jezelf. Wees die kleine detective die op zoek gaat naar wat eronder schuilt.

  • Welke emotie ervaar je? Benoem deze voor jezelf?
  • Wat is het ergste dat jou kan overkomen als je jouw dromen zou waar maken?
  • En, dien je daar dan ook echt schrik voor te hebben?
  • Wat kan je zelf doen?
  • Waarvoor heb je misschien kennis of ondersteuning nodig? En wie kan jou deze bieden?

Door jouw emotie zo te benaderen, breng je in kaart waar het probleem ligt van je niet-bewegen richting je droom, en kan je deze aanpakken. Je kan die draak verslaan want je hebt een wapen gevonden. En, dan kan het snel gaan!

Hoe heb jij die draak bij jezelf verslagen?

Ik heb gebruik gemaakt van mijn visie om anderen te helpen. Angst was toen meermaals in gesprekken naar boven gekomen binnen mijn praktijk. Ik kreeg toen het idee om een post te maken op Instagram en mijn eigen angsten te overwinnen door het gewoon voor te tonen.

Ik reikte uit naar mijn volgers met de vraag naar een editeur, uitgever of zelf regisseur (A girl can only dream big right! 😉) om mijn eigen droom waar te maken. Begin juni 2023, een week na die post, startte mijn samenwerking met mijn Amerikaanse editeur Tracie. Midden augustus was het manuscript af en sinds 30/11/23, 6 maanden na mij “angst-overwin-actie”, is mijn boek nu internationaal te bestellen.

Zo zie je maar hoe snel iets kan gaan nadat je de beslissing voor jezelf neemt.

#4 Build a Support System

“A supportive network can turn challenges into stepping stones

and dreams into reality.”

Omring jezelf met een positief en ondersteunend netwerk van vrienden, familie, mentoren en gelijkgestemde personen. Deel je dromen met hen, vraag om advies wanneer dat nodig is en put inspiratie uit hun aanmoedigingen in moeilijke tijden.

Durf te investeren in hulp als je niemand in je directe omgeving hebt. Dit kan een mentor, coach of professional zijn. Door hun ervaringen, kunnen ze met die kennis leemtes opvullen om sneller vooruit te gaan.

Hoe zag jouw support team eruit?

Naast mijn editeur Tracie, die me door dik en dun gesteund heeft met uitgeeftips en veel humor, heb ik een hele hoop vriendinnen gehad die me gesteund hebben op diverse manieren. Dit kon zijn door te luisteren naar mijn verhaal en mee te helpen zoeken naar plotwendingen. Anderen hielpen me om mijn verhaal te lezen, fouten eruit te halen of gewoon om te ontspannen.

Het internet, YouTube voornamelijk, heeft me geholpen om obstakels zoals het slecht functioneren van een platform te overwinnen. Als ik iets niet weet, dan ga ik al snel ten rade bij Google en lees ik verschillende berichten/standpunten/oplossingen, om zo sneller vooruit te gaan. Ik dien niet steeds het warm water opnieuw uit te vinden en jij ook niet 😉

#5 Celebrate Small Wins

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd 😉.

Erken en vier steeds de kleine overwinningen onderweg.  Het erkennen, het vieren van je prestaties, hoe klein ze ook zijn, verhoogt je motivatie om te blijven gaan. Door af en toe terug te blikken van waar je komt, versterk je jouw geloof dat je vooruitgang boekt. Je ziet dan beter de diverse stappen die je gezet hebt om er te geraken. Het vieren van kleine overwinningen helpt eveneens om positief te blijven als het even niet gaat.

Wat waren voor jou kleine overwinningen in dit schrijverstraject?

Voor ik dit boek uitgaf heb ik diverse kleine stappen gezet. Zo ben ik bijvoorbeeld meer en meer gaan schrijven (zowel fictie als non-fictie) en heb ik deze via verschillende kanalen gepubliceerd. Dit kon dan zijn via een post op social media, een blogpost of een nieuwsbrief voor de Happy Mind Guide, een artikel voor het magazine Infuus of op LinkedIn. Ondertussen is er naast het uitgeven van mijn eigen boek, een opportuniteit op mijn pad gekomen om mee te schrijven aan een boek voor Lifecoaches (binnenkort ook beschikbaar). De droom om te schrijven is zo stap voor stap meer in mijn leven geïntegreerd geraakt. Door af en toe stil te staan en achterom te kijken, zie ik welke weg ik heb afgelegd en dat doet heel wat.

En nu is het aan jou 😉

  • Welke droom wil jij in het leven zetten?
  • Waar hou je jezelf nog tegen?

Op zoek naar nog tips om jezelf te ondersteunen: lees dan hier verder.

Nood aan iemand die er met jou naar kijkt? Ik begeleid je graag mee op jouw pad.

Geen spam – maar alleen het beste voor jou!

Geniet van tips & tricks voor een leven met meer energie en minder stress.

PS: Ik stuur niet te veel mails, maar als ik stuur, dan is het iets dat je zeker wil lezen en waar je iets aan hebt 😊

Even uw aandacht

Om onze website goed te laten werken, maken we gebruik van cookies. Ons Cookie beleid

E-book

Laat je gegevens achter
en ontvang GRATIS jouw E-book

  “6 stappen naar een leven met meer energie & minder stress”